Røntgen af hofte

Her kan du læse om labradoren, der får taget røntgenbilleder af sine hofter for at finde frem til den bedste behandlingsform.

Øm i hofte

Her skal vi følge hunden Frigga, der har ondt i sin hofte, og derfor halter meget. Frigga er en flot hvid labrador på lidt over 3 år, og hun skal ind til dyrlægen for at få taget røntgenbilleder.

Ejerne har sørget for, at hun er fastende, så hun kan blive bedøvet under behandlingen/røntgenfotograferingen.


I første omgang spørger Dyrlægen ejerne om symptomerne og undersøger hunden for at få et indblik i dens problemer, og hvor han skal fokusere ved røntgenbillederne. Undervejs informerer han ejerne om hundens situation. Ejerne får et prisoverslag, så de ved, hvad de kan forvente med hensyn til prisen.

For at kunne tage røntgenbilleder af Frigga, skal hun ligge helt stille, og derfor er det nødvendigt med lidt bedøvelse. Derfor skal der tages en blodprøve for at sikre, at Frigga kan tåle bedøvelsen. Her kan du læse mere om blodprøvetagning. Blodprøven er fin, og Frigga er klar til bedøvelsen.

Det er en mild narkose (Propofol), som gives direkte i en vene i forbenet. Frigga falder hurtigt i søvn, og vågner næsten lige så hurtigt igen efter røntgenoptagelsen.

Dyrlægen sørger for at tage mange billeder for at få det bedste overblik over problemet, som er lokaliseret i det ene hofteled. Det er et ledbruskproblem, der giver Frigga hoftesmerterne, og det kan måske bedres ved en kikkertoperation.
Dyrlægen sender røntgenbillederne videre til en anden dyrlæge, som han ofte sparrer med i forbindelse med operationer i led.

Tilbagemeldingen på røntgenbillederne er desværre, at en operation ikke forventes at kunne genoprette skaden i leddet. Den bedste behandling Frigga nu kan tilbydes er en blokade i det smertefulde led, samt specialfoder og kosttilskud der plejer og smører leddene godt.


Frigga får lagt blokaden i hofteleddet få dage efter, og har heldigvis god effekt af den. I dag har Frigga en god hverdag uden store
gener fra det forandrede led.

Kender du VetPro? VetPro er vores eget kvalitetsfoder til hunde og katte.

Spørg os gerne - vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde det rigtige foder til dit kæledyr.

Hvad enten dit kæledyr er hvalp/killing, voksen eller senior, så tilbyder VetPro det rette produkt til konkurrencedygtige priser.

VetPro kan købes i vores butik eller webshop.

Gå til webshop