Røntgen af knæ

Her kan du læse om chihuahua'en Coco, der skal have taget røntgenbilleder.

Coco er en chihuahua, der har problemer med knæene. Dyrlægen er i stand til at foretage knæoperationer, og han vil derfor gerne foretage operationen, så Coco kan få det bedre.

Inden Dyrlægen kan operere Coco, skal han have taget nogle røntgenbilleder, der kan vise helt præcist, hvor omfattende problemet er.


Når et dyr skal have taget røntgenbilleder, er det nødvendigt at indlægge dyret, da det skal have bedøvelse. Bedøvelsen er nødvendig, da røntgenbillederne skal tages af et ubevægeligt dyr, som dyrlægen skal kunne lægge fornuftigt.

Overgades Dyreklinik har et moderne digitalt røntgen apparat. Det gør det nemt for dyrlægerne at få nogle gode og brugbare billeder, der er nødvendige for at forberede den bedst mulige operation.


Da Coco kun skal have foretaget røntgenbilleder, er det kun en mild bedøvelse, den får. Så snart den er faldet i søvn, ligger Dyrlægen Coco således, at han kan få nogle billeder af hele kroppen. Det er vigtigt, at Ulrik placerer Coco hensigtsmæssigt, så billeder bliver fyldestgørende. Han tager et billede af Coco på ryggen og billeder af begge knæ.

Da det er et digitalt system, bliver billederne lagt ind på computeren med det samme, og Dyrlægen kan undersøge dem nærmere.


Fordelen ved det digitale røntgen system er, at det går hurtigt, er præcist, og det kræver ikke de samme ressourcer at få billederne optimale. Ved vurdering af  kan hele
 eller dele af billedet forstørres, så alle detaljer kommer frem.

Efterfølgende er Coco blevet opereret i begge knæ. Her kan du læse historien.

Kender du VetPro? VetPro er vores eget kvalitetsfoder til hunde og katte.

Spørg os gerne - vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde det rigtige foder til dit kæledyr.

Hvad enten dit kæledyr er hvalp/killing, voksen eller senior, så tilbyder VetPro det rette produkt til konkurrencedygtige priser.

VetPro kan købes i vores butik eller webshop.

Gå til webshop