Operation

Operation

Det er vigtigt for Overgades Dyreklinik, at dyreejerne føler sige ganske trygge ved at indlægge deres dyr hos os til behandling.

Lav risiko:

Risikoen for komplikationer i forbindelse med behandling/operation af dyr i dag er ganske lille, og vi tager alle forbehold for størst mulig sikkerhed ved narkose. Når et dyr skal opereres, bliver der i vid udstrækning brugt samme procedurer som ved operationer af mennesker. Inden en narkose undersøges dyret for at vurdere hjerte og lungers funktion, og der tages eventuelt en blodprøve for også at vurdere andre organers funktion. Dertil kommer, at dyret under narkosen og operationen bliver overvåget nøje.

I trygge hænder under indlæggelse:

Når et dyr indlægges til operation, er det vigtigt, at det møder fastende (min. 8 timer uden foder). Dyret skal altid have adgang til vand. Ved indlæggelsen får hunde typisk en beroligende og smertestillende indsprøjtning, så det videre forløb hverken er forbundet med angst eller smerte. I forbindelse med selve bedøvelsen barberes som regel et mindre område på det ene forben, hvor bedøvelsesmidlet sprøjtes ind i en blodåre.

Hos katte gives indsprøjtningen med narkosemidlet i nakken under huden eller ind i lårmusklen. Ved hunde lægges, efter indsprøjtning af bedøvelsesmiddel, en slange i luftrøret, gennem hvilken hunden får ilt og narkosegassen. Operationen udføres og når denne er færdig, gælder det for hunde, at der slukkes for narkosegassen, så hunden en periode tilføres ren ilt inden slangen i luftrøret fjernes, og de vågner lige så stille op. Katte får en indsprøjtning med narkose-modgift i muskulaturen på låret, som gør, at de stille og roligt vender tilbage til overfladen.

For alle dyr gælder det, at de stadig kan være påvirkede af narkosen, efter de er vågnet op. Det kan medføre slingerhed og smårystelser, ligesom dyret kan være meget træt. Efter et døgn er narkosen som regel ude af kroppen.

Hjemsendelse:

Det er særdeles vigtigt, at operationssåret får ro hele tiden. Det sikres bedst ved en forbinding eller ved hjælp af en krave, der forhindrer dyret i at slikke i såret. Er der uhindret adgang, kan såret slikkes helt op og nødvendiggøre en ny operation. Ofte vil en operation kræve medicinsk efterbehandling - for eksempel smertestillende medicin og medicin, der forhindrer infektion i såret.

Klinikkens personale vil informere om det i forbindelse med hjemsendelsen, ligesom der gives skriftlig besked om medicindoseringen. Oftest skal dyret først starte på medicin dagen efter hjemsendelsen. Vi sørger for at kontakte jer den efterfølgende hverdag for at følge op på dit kæledyrs tilstand og udvikling.

 

Kender du VetPro? VetPro er vores eget kvalitetsfoder til hunde og katte.

Spørg os gerne - vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde det rigtige foder til dit kæledyr.

Hvad enten dit kæledyr er hvalp/killing, voksen eller senior, så tilbyder VetPro det rette produkt til konkurrencedygtige priser.

VetPro kan købes i vores butik eller webshop.

Gå til webshop