Veterinærsygeplejerske

Veterinærsygeplejerske

Overgades Dyreklinik er godkendt af Den Danske Dyrlægeforening, og er dermed godkendt som uddannelsessted for veterinærsygeplejersker.

For at kunne påbegynde uddannelsen, skal man først finde en praktikplads, hvilket kan være vanskeligt, da der er mange om buddet. På Hansenberg kan man rekvirere en liste over godkendte klinikker.

Pr. 1. juli 2017 har Overgades Dyreklinik en veterinærsygeplejerske ansat, Vicki Tranegaard. Derudover er Therese Astono og Camilla Jensen ansat som veterinærsygeplejerske-elever, og kan forventes uddannet primo 2019.

Lisbeth Møller har fået et job tættere på sit hjem i Middelfart. Vi har alle været glade for at arbejde sammen med Lisbeth og ønsker hende meget held og lykke fremover.

Veterinærsygeplejersken fungerer som dyrlægens højre hånd ved operationer og sørger for pasning og pleje af dyrene. Derudover lægger veterinærsygeplejersken forbindinger, tager puls og temperatur samt udtager prøver og undersøger blod, urin og afføring. Og det gælder ikke kun mindre kæledyr, men også større husdyr som svin, køer, heste, får og geder. Under uddannelsen kommer man vidt omkring og lærer om dyreadfærd, sygdomslære, anatomi, laboratoriearbejde, apparatlære samt administration, kundevejledning og kommunikation. Det er vigtigt, at der udvises selvstændighed, kvalitet og ordenssans i arbejdet. Specialisering foregår enten i arbejde med heste eller smådyr. Som veterinærsygehjælper kan man udføre dyrepleje og servicerelaterede opgaver overfor klienter i en dyrlægepraksis.

Du kan læse meget mere om uddannelsen på www.netdyredoktor.dk under afsnittet Pleje af dyr eller læse om skolen, tidligere Kolding Tekniske Skole, der nu hedder Hansenberg, www.hansenberg.dk  (Kolding tekniske skole)

Kender du VetPro? VetPro er vores eget kvalitetsfoder til hunde og katte.

Spørg os gerne - vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde det rigtige foder til dit kæledyr.

Hvad enten dit kæledyr er hvalp/killing, voksen eller senior, så tilbyder VetPro det rette produkt til konkurrencedygtige priser.

VetPro kan købes i vores butik eller webshop.

Gå til webshop