Velgørenhed en hjertesag for Overgades Dyreklinik

Hos Overgades Dyreklinik har vi fokus på nære værdier og dyreetisk ansvarlighed. Derfor engagerer vi os i velgørenhed og støtter organisationer og initiativer, der hjælper med at redde dyreliv. 

Der er mange gadehunde på Bali. Vi støtter organisationen BAWA på øen.


Hos Overgades Dyreklinik hjælper vi syge dyr hver dag. Det ligger i vores dna som dyrlæger og veterinærsygeplejersker og giver følelsen af at udføre et stykke arbejde med mening.

Men vi er også meget bevidste om, at alle dyr ikke har lige muligheder for hjælp.

Hos Overgades Dyreklinik har vi derfor et princip om at ville bidrage til velgørende formål, der rækker længere end, hvad vi selv kan udrette i dagligheden. Derfor donerer vi løbende støtte til velgørende organisationer og initiativer, der hjælper dyr.

Velgørenhed i Odense og resten af verden

Vi har blandt andet støttet hjemløses hunde i samarbejde med Kirkens Korshær i Odense. Vi har også været med til at hjælpe gadedyr jorden rundt gennem foreningen Dyrlæger Uden Grænser. Et af deres indsatsområder er at nedbringe andelen af rabies (hundegalskab) blandt hunde.

Senest har vi indledt et samarbejde med non-profit-organisationen Projekt Husvild, der hjælper hjemløse og socialt udsatte – blandt andet i Odense. De frivillige i organisationen gør et uvurderligt stykke arbejde med at søge støtte til foder og dyrlægebehandling og hjælper også med at passe dyrene, hvis ejerne for eksempel er indlagt på sygehus. Vi har blandt andet doneret flere hundrede kilo hundefoder og kattefoder. 

Vi tror på karma og BAWA på Bali

Du ved sikkert allerede, at vi har et særligt bånd til Indonesien, da Therese stammer derfra – hendes morfar og Tunes svigerfar kommer fra Java. Vores klinikhund er også døbt Bali efter den smukke naboø ved Ækvator.

Sidst Therese besøgte Indonesien, kontaktede hun Bali Animal Welfare Organisation (BAWA) for at indlede et samarbejde. Organisationen underviser skolebørn i dyrevelfærd, men har primært fokus på at hjælpe hunde og katte, der lever et usselt liv på gaden:

”Du kan ikke undgå at se et væld af omstrejfende hunde og katte, når du rejser rundt på Bali. Det er barskt at opleve og rammer hårdt, når du som vanligt ikke selv kan udrette noget med dine hænder, selvom de går rundt om dine fødder og tydeligvis er syge og underernærede. Men for blot 10 dollars kan du hjælpe med at redde en hvalp eller killing. For 45 dollars kan dyreambulancen hjælpe dyr en hel dag. Og for 100 dollars kan du sikre en fuld rehabilitering af et kæledyr, så det kommer til et kærligt hjem. Jeg er overbevist om, at vores støttekroner giver god mening her,” siger Therese Astono.

Vil du også støtte BAWA?
God idé - klik her!

Har du en god idé til, hvem vi skal hjælpe næste gang?
Skriv til Therese her 

Organisationer vi har støttet
Foreningen Dyrlæger uden grænser
Kirkens Korshærs Herberg  
Projekt Husvild
BAWA
Pindsvinevennerne i Danmark

Del denne historie