Kastration
af hanhunden
Overgades Dyreklinik foretager rutineret kastration af din hanhund efter diskussion om fordele og ulemper ved indgrebet.
Når din hanhund bliver kastreret, foregår det ved en mindre operation, hvor dyrlægen kirurgisk fjerner begge testikler. Du kommer ind med din hund fastende, og operationen foregår samme dag, så du kan hente den igen om eftermiddagen.
Ved anskaffelse af en hundehvalp, er det ikke sikkert, at man tænker over, om en kastration er relevant. Hunden bliver hurtig voksen og kønsmoden, og det kan blive nødvendigt med en kastration. Efter en kastration kan hunden have lettere ved at tage på, og derfor er det vigtigt at sørge for god motion og eventuelt mindre foder eller kalorielet foder.
Inden operationen vil dyrlægen tage en blodprøve for at sikre sig, at hundens krop kan tåle narkosen. Dernæst forberedes hunden under mild bedøvelse, hvor den bliver klippet og vasket i operationsområdet. Den får lagt en slange ned i luftrøret, hvor den både får narkose og ilt, samtidig med bliver den sat til en maskine, der måler hundens værdier undervejs.
Dyrlægen laver et lille snit og testiklen trækkes ud, så man kan se sædleder, blodkar og musklen. Her lukkes der af for blodkar og sædleder, således at testiklen kan klippes af. Det samme foregår med den anden testikel. Herefter lukkes såret.
Når indgrebet er overstået skal hunden have lov til at vågne op stille og roligt. Vi kontakter ejeren for at fortælle, hvordan det er gået, og efter et par timer er hunden klar til afhentning. Den vil være påvirket af narkosen lidt endnu. Dagen efter kontakter vi igen ejeren for at høre, hvordan hunden har det. Det er vigtigt for Overgades Dyreklinik, at vores dyreejere og deres dyr føler sig trygge hos os.
Hvis du er i tvivl om, hvorvidt indgrebet er for omfattende for din hanhund, kan du overveje kemisk kastration i stedet.