• Mandag - fredag kl. 8-17
66125512

Operation hos
Overgades Dyreklinik

Det er vigtigt for Overgades Dyreklinik, at du føler dig tryg ved at indlægge dit kæledyr til behandling hos os. Risikoen for komplikationer i forbindelse med behandling og operation af kæledyr i dag er ganske lille.

Vi bruger i vid udstrækning samme procedurer som ved operationer af mennesker. Hos Overgades Dyreklinik møder du dyrlæger med mange års erfaring og efteruddannelse inden for feltet. 

Dit kæledyr er i trygge hænder under hele forløbet

Når dit kæledyr bliver indlagt til operation, er det vigtigt, at det møder fastende. Det vil sige minimum 8 timer uden foder. Dyret skal dog altid have adgang til vand. 

Vi undersøger altid dit dyr inden narkose. Her vurderer vi blandt andet funktionen af hjerte og lunger. Vi tager ofte også en blodprøve for at vurdere andre organers funktion. 

Ved indlæggelsen får hunde typisk en beroligende og smertestillende indsprøjtning, så det videre forløb hverken er forbundet med angst eller smerte. I forbindelse med selve bedøvelsen barberes som regel et mindre område på det ene forben, hvor bedøvelsesmidlet sprøjtes ind i en blodåre. Hos katte gives indsprøjtningen med narkosemidlet i nakken under huden eller ind i lårmusklen.

Efter hunden har fået indsprøjtning af bedøvelsesmidlet, lægges der en slange i luftrøret, hvor hunden får ilt og narkosegas. Operationen udføres og når denne er færdig slukkes der for narkosegassen, så hunden får tilført rent ilt inden slangen fjernes. Efterfølgende vågner hunden stille op. 

Katte får en indsprøjtning med narkose-modgift i muskulaturen på låret, som gør, at de stille og roligt vender tilbage til overfladen efter deres operation.

For alle dyr gælder det, at de stadig kan være påvirkede af narkosen, efter de er vågnet op. Det kan medføre slingerhed og smårystelser, ligesom dyret kan være meget træt. Efter et døgn er narkosen som regel ude af kroppen.

Læs mere

Vi overvåger dit kæledyr sikkert, effektivt og professionelt under fuld narkose

 

Du skal være tryg, når du går herfra og kommer hjem

Det er særdeles vigtigt, at operationssåret får ro hele tiden. Det sikres bedst ved en forbinding eller ved hjælp af en krave, der forhindrer dyret i at slikke i såret. Er der uhindret adgang, kan såret slikkes helt op og nødvendiggøre en ny operation.

Ofte vil en operation kræve medicinsk efterbehandling. Det kan være smertestillende medicin og medicin, der forhindrer infektion i såret.

Klinikkens personale informerer dig i forbindelse med hjemsendelsen og giver dig en skriftlig besked om medicindoseringen. Oftest starter dit dyr på medicin dagen efter hjemsendelsen.

Vi kontakter dig den efterfølgende hverdag for at følge op på dit kæledyrs tilstand og udvikling.