Ledproblemer


Ledproblemer


Ligesom hos os mennesker, så kan kæledyr også få problemer med deres led. Hos Overgades Dyreklinik forsøger vi at afhjælpe problemet med et behandlingsforløb.

I situationer, hvor hunde lider af kroniske ledproblemer som gigt, kan dyrlægen tilbyde en behandling i form af diæten. Diæten er ofte første trin i behandling af kroniske tilstande, hvor foderet er sammensat således, at kroppen får den blanding, der er bedst i den pågældende situation. Det er derfor fornuftigt at sammensætte sit kæledyrs diæt i samarbejde med sin dyrlæge. De produkter, der understøtter behandling af gigt er eksempelvis Specific CFD, Specific FJD, Vetpro aktiv hund og Canosan. Du finder vores produkter i klinikken.

Case: Hunden Nana, gigt og halthed

Nana på 11 år er kommet ind til Overgades Dyreklinik, da hun halter meget. I Nanas hverdag betyder det, at hun ofte har brug for at hvile sine led, og det går ud over de daglige gåture. Nana er både stiv i hofter og albuer. Ikke alle led er lige stive, men når hun støtter på de mindre stive led, bliver disse ekstra belastet. 
 
Dyrlægen starter med at foretage et almindeligt sundhedstjek for at sikre, at Nana ikke har andre problemer. Herefter undersøger dyrlægen leddene i alle fire ben for at vide, hvor slem gigten er i Nanas tilfælde. 

Gigt er ikke til at kurere, og Nana er allerede på en særlig diæt, der tager hensyn til hendes ledproblemer. Dyrlægen forklarer, at det er på tide at hjælpe med decideret gigtmedicin, der kan give smertelindring. Dyrlægen giver Nana en indsprøjtning med gigtbehandling under konsultationen, og herefter vil ejeren kunne mærke en forskel på Nana efter blot ½ time. 
 
Dyrlægen forklarer ejeren, hvilken medicin, der er behov for, og hvordan den skal gives til Nana hver dag sammen med morgenmaden. Medicinen skal gerne øge Nanas livskvalitet, og ejeren vil blive kontaktet efter en uge, for at dyrlægen kan sikre en fremgang.
 
Efterfølgende har dyrlægen haft kontakt til Nanas ejer, der kunne fortælle, at han tydeligt kunne mærke en forskel på Nana.