Neutralisering af kat


Neutralisering af kat


Her kan du få et indtryk af, hvad der foregår under en kastration og sterilisation af kat, efter den er indleveret til operation på Overgades Dyreklinik.

Inden operation
Operationspatienter bliver normalt indleveret til klinikken om morgenen på fastet mave (patienten må dog gerne drikke vand). Bedøvelse og operation udføres om formiddagen. Katten er vågen og på benene igen om eftermiddagen, hvor den er klar til at komme hjem omend med lidt eftervirkninger efter narkosen.

Hunkatte
Mange hunkatte bliver steriliseret. Årsagerne til det kan inddeles i 2 hovedgrupper:

  • Adfærdsændring under brunst: Ulemper i forbindelse med kattens løbetid/brunst kan være, hvor katten er meget kontaktsyg, gnider sig konstant op ad ejers ben, snakker konstant og ruller sig på gulvet.
  • Mindske antal uønskede killinger: Langt de fleste hunkatte steriliseres for at undgå uønskede killinger. Desuden undgås risiko for livmoderbetændelse efter fjernelse af æggestokkene.
     

Hankatte
Din hankat bliver kønsmoden, når han er mellem 6 og 9 måneder. Kastrering er en god idé, da hankatten vil begynde at afmærke sit territorium, når den bliver kønsmoden. Dette kan give en del kradsemærker og duftmærker/urin indendørs, som ofte er til gene for ejeren.