Tandbehandling


Tandbehandling


Overgades Dyreklinik foretager tandbehandling i form af tandrensning, tandrøntgen samt kirurgisk tandekstraktion.

Både hunde og katte har et tandsæt, hvor tænderne har lange rødder. Det er derfor meget vigtigt at hjælpe sit kæledyr med at have rene tænder, da der ellers er grobund for mange problemer.

Her kan du se proceduren for en hund og læse om en kat, der begge har fået foretaget almindelige tandbehandlinger.

Case: Hunden Sussi

Sussis behandling kan du se i disse 6 trin. 

Case: Katten Trisse 

Trisse er en indekat, der skal have foretaget tandrensning, og samtidig blive vaccineret, få renset ører og klippet negle. Da Trisse før har reageret dårligt med opkast og ubehag på bedøvelsen, aftales det, at en anden og mere nænsom bedøvelse skal bruges via en vene i forbenet.

Da Trisse skal have lagt kateter i venen med bedøvelsen bliver hun sur, så dyrlægen bliver nødt til at give den en mindre mængde af bedøvelse i bagpartiet for at kunne lægge bedøvelsen i venen, som er aftalt med kunden. Dette gøres, da situationen stresser katten unødvendigt.

Trisse får den rigtige mængde bedøvelse, og veterinærsygeplejersken kan gå i gang med behandlingen, hvor den får renset sine tænder, renset øre, klippet negle og blive vaccineret. Det hele går godt, og Trisse får nu en sidste sprøjte for at blive vækket.

Efter behandlingen udfyldes journalen, samtidig med at dyrlægen sikrer sig, at Trisse er ved at vågne op igen. Det tager gerne ca. 5 minutter, før katten vågner lidt op. Derefter tager det et par timer, før den er helt oppe at gå. Dyrlægen kontakter ejeren og fortæller om forløbet. Trisse er klar til afhentning efter nogle timer, som aftales med ejeren.