Øjenundersøgelser


Øjenundersøgelser


Hos Overgades Dyreklinik kan vi foretage operationer ved eksempelvis sår i øjet eller korrektion af løse og stramme øjenlåg.

Eksempelvis kan det være nødvendigt at foretage en øjenoperation ved unge hunde, hvor deres øjne er irriteret og har brug for dyrlægens hjælp.

Case: Hunden Siff

Siff på kun 7 måneder har problemer med sine øjne, da der kommer flåd fra øjnene. Ejerne oplever, at Siff er meget generet i øjnene, og de håber på, at behandlingen kan afhjælpe problemet. Siff har før været til behandling for det, men det er ikke blevet bedre. Dyrlæge Marie vil meget gerne hjælpe Siff igen, og hun bliver derfor indlagt til behandling. 

Unge hunde kan få problemer med øjnene, da immunforsvaret i øjnene kan overreagere. Det gør, at folliklerne i øjnene hæver op og generer hunden. Her kan Marie gå ind og skrabe folliklerne i øjnene, så hævelsen og irritationen falder. Forinden sørger Marie for at skylle tårekanalerne i narkose. Der er to tårekanaler i øjnene, og de løber ud i næsen.

De fleste hunde vokser fra problemet, men det kan godt ske, at Siff har brug for behandlingen igen, inden hun vokser fra det.

Det viser sig ved efterfølgende kontrol, at Siffs tårekanaler ikke dræner øjet tilstrækkeligt, så det er medvirkende til det tåreflåd, der opleves fra øjnene.