Tryg
narkose
Hos Overgades Dyreklinik overvåger vi dit kæledyr sikkert, effektivt og professionelt under fuld narkose
Vi monitorerer puls, respiration og blodtryk og sikrer optimal smertebehandling, når dit kæledyr skal i fuld narkose under en operation eller andet indgreb.
Det er helt normalt at være nervøs, når dit kæledyr skal i narkose. Men vi stiller høje krav til sikker og effektiv anæstesi hos Overgades Dyreklinik. Derfor kan du forvente, at vi overvåger dit kæledyr med det nyeste udstyr, kompetente øjne og omsorgsfulde hænder både før, under og efter forløbet.
Vores operationssygeplejerske overvåger dit kæledyr
Vores autoriserede veterinærsygeplejerske Vicki Tranegaard er ansvarshavende operationssygeplejerske på operationsafsnittet. Vicki er efteruddannet som fagveterinærsygeplejerske i anæstesi, der giver de ypperste kompetencer inden for området.
Ved at have en operationssygeplejerske tilstede kan dyrlægen holde hundrede procent fokus på indgrebet, mens sygeplejersken hele tiden sikrer en stabil og dækkende narkose.
Narkosen bliver tilpasset individuelt til dit kæledyr
Individuel narkose er en mærkesag for os. Derfor bliver narkosen altid tilpasset efter dit kæledyrs alder, vægt, helbred og sygdomshistorie.
Inden dit kæledyr kommer i fuld narkose, får den altid en klinisk undersøgelse af dyrlægen. I den forbindelse anbefaler vi typisk en blodprøve for at få det komplette billede af dit dyrs sundhedstilstand. Det er for eksempel afgørende at vide, om nyrer og lever fungerer optimalt, så de kan omsætte og udskille narkosemidler under en længere operation.
Husk at oplyse os, hvis dit kæledyr har kastet op eller haft diarré inden for de sidste 48 timer, da det i så fald kan være kritisk at operere. En blodprøve kan også give os svar på, om dit kæledyr er dehydreret og for eksempel har behov for væsketerapi undervejs. Er dit kæledyr fyldt syv år vil ekstra væske altid være en del af vores procedure ved længerevarende indgreb.
Efter sundhedsundersøgelsen giver vi dit kæledyr beroligende medicin. Den virker sløvende og smertestillende, inden vi giver den fulde narkose.
Narkose med inhalation eller injektion
Selve narkosen sker via injektion eller inhalation afhængig af dyreart, race, alder og indgreb.
Vi anvender typisk injektionsnarkose ved mindre og kortvarige indgreb. Ved længerevarende indgreb - som eksempelvis en tandbehandling – anvender vi generelt inhalation. Her sover dit kæledyr, så længe anæstesiapparatet er tændt. Når vi slukker for udstyret, får dit kæledyr stadig ekstra ilt og er overvåget af operationssygeplejersken, indtil det vågner.
Vi anvender en inhalationsmaske til gnavere og kaniner. Eneste undtagelse er indgreb i mundhulen, hvor det ikke er muligt at give masken på. I det tilfælde anvender vi injektion.
Hvad holder vi øje med under narkosen?
Under narkosen holder vi øje med:
- Respiration
- Puls
- Iltmætning
- Blodtryk
- Temperatur
Opvarmet leje beskytter mod underafkøling
Alle vores patienter ligger på et opvarmet leje med et tæppe over sig for at undgå fald i kropstemperaturen under en narkose.
Mindre dyr som kaniner, marsvin og små hunderacer som Chihuahua har særligt svært ved at holde på kropstemperaturen under en narkose på grund af deres lille krop og store overflade. Derfor er temperaturen altid i særlig fokus hos disse patienter. Medbring gerne et varmt tæppe til transporten ud og hjem.
Tryghed er det bedste udgangspunkt for et vellykket forløb
Alle vores patienter bliver udskrevet samme dag.
Inden I forlader klinikken, sikrer vi os naturligvis, at dit kæledyr er klar til at komme hjem, og at du velinformeret og tryg.