• Mandag - fredag kl. 8-17
66125512

Aflivning

Du skal kontakte din dyrlæge, hvis du kan mærke, at det er ved at været tid for dit syge eller gamle kæledyr. Vi vil sammen finde den rigtige løsning i den pågældende situation.

Vores kæledyr kan have svært ved at vise os, hvor meget de lider, og det kan være meget svært at træffe den endelige beslutning. Når katte og hunde bliver gamle får de ofte sygdomme, der tærer meget på dem, og det er vores job at sørge for at lindre smerten, hvis sygdommen ikke kan kureres. Det er vigtigt at prioritere sit dyrs velbefindende, selvom det kan være en svær beslutning at træffe. Dette vil din dyrlæge hjælpe dig med.

Når et kæledyr skal aflives, kommer klienten ind på klinikken efter forudbestilt tid, ellers er det muligt mod ekstra gebyr at få dyrlægen ud i hjemmet. Det er forskelligt og meget personligt, hvorvidt ejeren vil være til stede eller ej, når dyret bliver aflivet.

Ofte foregår processen ved, at dyret får en beroligende sprøjte i nakke eller låret til at starte med, således den ikke opfatter så meget omkring den. Derefter gives den sprøjte, som dyret sover ind på direkte i en blodåre. Det er et kraftigt middel, der effektivt bedøver hjertet, og dyret sover ind, hvorefter åndedrættet stopper. Dette er en meget mild metode, der sikrer, at dyret ikke oplever ubehag.

I nogle kommuner er det tilladt at begrave sit kæledyr i sin have. Hos Overgades Dyreklinik er det muligt at få sit afdøde dyr med hjem (med kiste) eller kremeret i en urne. Mange vælger også at lade sit kæledyr kremere med andre kæledyr.